Re-On kiest Track Verzuim voor De Belastingdienst

de uitdaging - het resultaat - de koppeling met P-Direct
k

De uitdaging

Eind 2013 won re-On de aanbesteding voor het leveren van bedrijfsartsen aan De Belastingdienst. De uitdaging: er is maar één maand beschikbaar voor de implementatie – en het gaat om een organisatie met 30.000 mensen en 22 bedrijfsonderdelen. De consulten voor de artsen moesten vanaf 15 december geboekt kunnen worden. De vraag aan Track was: Gaat jullie dat lukken?

Het resultaat

Doordat Track zo veel mogelijk stappen in de implementatie automatiseert, lukte het. Geen ellenlange consultancy trajecten!

 

De koppeling met P-Direkt

Een tweede hobbel was de aansluiting met het personeels-systeem van de overheid, ‘P-Direct’. De gegevens van werknemers, ziek- en hersteldmeldingen worden vanuit verschillende SAP applicaties doorgesluisd naar P-Direct. Vanuit P-Direct moeten deze gegevens dagelijks en foutloos opgenomen worden in Track. De vorige “grote” arbodienstverleners hadden juist hier  jarenlang steken laten vallen. Track wist de aansluiting foutloos, ‘on-time’ en ‘on-budget’ te maken.

“De koppeling van Track Verzuim met onze personeelsadministratie was voor mij één van de hoofdpijnpunten. Met onze vorige arbodienstverleners was dit onderwerp 4 jaar lang een drama met alle gevolgen van dien. Gelukkig is met Track alles voorspoedig verlopen.”

Eric Glas

Contractmanager Arbeid, Gezondheid en Welzijn, De Belastingdienst

De Belastingdienst telt zo’n 30.000 werknemers en met een meldingsfrequentie van 1,0 stromen er ieder jaar ongeveer 100.000 mutaties rond ziekte en herstel naar Track Verzuim. Het is dan niet denkbeeldig dat bijvoorbeeld een ziekmelding van een nieuwe werknemer eerder arriveert dan zijn stamgegevens. Of dat een ‘datum ziek’ vervroegt of verlaat wordt – wat weer gevolgen heeft voor samengesteld verzuim. Als er een half promille fouten zouden zijn, dan zijn dat 500 fouten per jaar. Iedere werkdag twee. Chaos! Track heeft nul fouten. Dat is het verschil voor de professionals die met Track werken.

Werknemers

Mutaties

%

Fouten